Masentuneen mieli

Home  >>  Blogi  >>  Masentuneen mieli

Masentuneen mieli

On 13 maaliskuun, 2016, Posted by , In Blogi, With Kommentit pois päältä artikkelissa Masentuneen mieli

Masentuneen mieli

 

Masennus on Suomessa tunnetusti kansansairaus. Pitkittyessään ja hoitamattomana siitä tulee usein myös säännöllisesti käyvä vieras. Miten masennusta vastaan voi sitten taistella muutoinkin kuin lääkkeillä ja psykoterapialla?

Yksi tehokkaimmista tavoista on ajattelun kääntäminen muihin asioihin. Masennus on kuin blues sävelemä mielen taustalla. Mitä enemmän kiinnität siihen huomiota, sitä kovempi on volyymi. Kääntämällä ajatukset systemaattisisesti  muihin asioihin vähennät volyymia ja saat ainakin hetken hengähtää negatiivisilta ajatuksiltasi.

Ajatusten pois kääntämiseen oiva tapa on keskustella jonkun toisen kanssa. Voit tehdä tämän livenä, internetissä tai puhelimella. Pääasia, että kiinnität huomiosi poispäin mielen sisäisestä keskustelusta. Toinen tehokas tapa on alkaa tehdä jotakin. Jos keksit jotakin todella kiinnostavaa, niin vielä parempi. Tähän käy kuitenkin kaikki, esim. imurointi, tiskaaminen, pölyjen pyyhkiminen, lumen kolaaminen jne.

Huomion poiskiinnittämisessä auttaa fyysinen toiminta. Urheilun kaltaiset suoritukset purkavat kehosta myös stressiä ja keho erittää hormoneja, jotka piristävät mieltä.

Vaikka masentuneena olo  tuntuisi toivottomalta ei ole syytä jäädä tuleen makaamaan. Keinoja taistella masennusta vastaan on paljon.