Valon mahti

Home  >>  Blogi  >>  Valon mahti

Valon mahti

On 21 maaliskuun, 2016, Posted by , In Blogi, With Kommentit pois päältä artikkelissa Valon mahti

Valon voima

Suomalaiset joutuvat sopeutumaan valon määrän voimakkaaseen lisääntymiseen keväisin ja kesäisin. Myös syksy ja talvi ovat haasteellisia kun valo pikkuhiljaa vähenee radikaalisti. Kaikki meistä eivät sopeudu tähän muutokseen yhtä hyvin ja heille valon muutokset aiheuttavat psyykkisiä oireita.

Osalle ihmisiä kevät merkitsee valon ja luonnon muutoksen kautta iloa ja lämpöä. Toisille se kuitenkin merkitsee mielialan muutoksia. Muunmuassa osa 2 suuntaista mielialahäiriötä sairastavista reagoi mielialan epävakaudella valon muutokseen. Tämä voi auheuttaa joko hypomaniaa/maniaa tai masennusta. Myös masennus herkkä voi reagoida valoon masennusoirein. Osalle ihmisiä valo merkitsee myös yleisesti univaikeuksia. Vaikka kuinka yrittäisi pitää valoa poissa makuuhuoneesta pimennysverhoin se tuntuu tunkeutuvan kaikkialle.

Olisi siis hyvä, että voisimme nähdä tämänkin asian kaksi puolta. Toisista ihmisistä niin ihana valo aiheuttaa toisille mielialan mataluutta ja unettomuutta.