Rentoutumisen vaikeudesta,

Home  >>  Blogi  >>  Rentoutumisen vaikeudesta,

Rentoutumisen vaikeudesta,

On 8 tammikuun, 2017, Posted by , In Blogi, With Kommentit pois päältä artikkelissa Rentoutumisen vaikeudesta,

Olen  ollut jo yli viikon toiskuntoinen ja välillä alkaakin jo nyppiä kun ei pääse järkevästi ulkoilemaan ja liikkumaan. Työntekokin oli viime viikolla vähän heikkoa huonon olon vuoksi. Torstaina tein kuitenkin vähän kuntopiiriä ja seuraavana päivänä niska/hartiaseutu oli niin krampissa että en uskalla toista kertaa riskeerata. Tänä talvenahan influenssa on päässyt jylläämään ympäri suomea voimalla ja ilmeisesti itsellänikin jotain tautia taustalla on, vaikka otinkin influenssapiikin syksyllä.

Miten sitten rentoutua ja kuluttaa aikaa kun ei ole ihan iskukunnossa? No, aika paljon olen syyllistynyt ainakin ihan vaan tv:n tuijottamiseen. Perheessämme löytyy normi kanavien lisäksi Netflix ja Nordig joten ohjelmista ei ole pulaa. Rentoutumiseen minulla ainakin toimivat parhaiten kaikenlaiset puolivillaiset hömppäsarjat kuten ”Paratiisi saari Ruotsi”, ”Hottikset” ja ”Kardaschianit” 🙂 Myös poliisisarjoja tulee seurattua yllin kyllin. Murha päivässä pitää mielen pirteänä 🙂

Käsittääkseni poliisisarjojen seuraaminen on useammankin psykologin ongelma. Jotkut ovat jopa päätyneet itse kirjoittamaan dekkareita. Ongelmanratkaisusta ja mysteereiden selvittämisestähän psykologin työssäkin on aika paljon kyse..

Muita ajanviettotapoja on ollut tiskaaminen, ruuanlaitto, koirien kanssa oleskelu, lukeminen (n. 20 lainastonkirjaa tälläkin hetkellä odottamassa), pienimuotoinen shoppailu, yritysasioiden hoitaminen tietokoneella, siivoaminen ja nukkuminen.

Kaikesta viihdytyksesta huolimatta tahtoo välillä iskeä sellainen olotila, että olen jotenkin turha ja ylimääräinen. Eli kunnon suomalaisena tuntuu pääni ajattelevan, että ”jos et työtä tee niin ei sinun syömänkään pidä”. Tätä vastaan olen yrittänyt puolustautua arherasti kotitöitä tekemällä.. Näistä leipomista täytyy kuitenkin rajoittaa, että koko perhe pysyy tyytyväisenä. Toiset kun haluavat ehkä pysyä vähän kunnossakin 🙂

Oleskelu/maleskelu vapauttaa myös paljon aivokapasiteettia ihan vain ajattelemiseen. Kannattaa siis käyttää aikaa hyödykseen ja katsella vaikka takkaa ja miettiä ”syntyjä syviä”. Jos pihalla on 24 astetta pakkasta (niinkuin meillä eilen) niin ei sinne ulos ainakaan kova kiire ole..

Mukavaa vuoden alkua meille kaikille 🙂