Mielenkartta

Home  >>  Blogi  >>  Mielenkartta

Mielenkartta

On 28 toukokuun, 2017, Posted by , In Blogi, With Kommentit pois päältä artikkelissa Mielenkartta

Näillä sivuilla puhutaan mielenkartasta, jonka teen asiakkaalle ensimmäisen kerran jälkeen. Mikä tämä tälläinen mielenkartta sitten on? Mielenkartalla tarkoitan käsitekarttaa, joka muodostuu ensimmäisen käyntikerran pohjalta. Terapiassa ensimmäiset 15 minuuttia ja ensimmäinen käyntikerta ovat usein tärkeitä siksi, että silloin asiakas yleensä tuo esille ydinongelmansa. Kun tämä ydinongelma ja siihen liittyvät suhteet/siteet/vaikuttavat tekijät kirjataan ylös paperille asiakkaan nähtäväksi, hänen on helpompi jatkossa hahmottaa mistä kaikesta tilanteessa on kyse. Tälläinen analyysi auttaa siis hahmottamaan ongelmien välisiä suhteita.

Alla kuvitteellinen mielenkartta (klikkaa suuremmaksi):