Kohta työterveyspsykologiaa! Mielenkiintoinen matka johon käytetty raha maksaa itsensä takaisin!

Olen viettänyt tämän talven osittain Kuopiossa käyden Työterveyslaitoksen järjestämää työterveyshuollon pätevyyden antavaa koulutusta. Isona minusta tulee siis työterveyspsykologi. Koulutus lähenee loppuaan ja jäljellä on enää 3 koulutuspäivää maaliskuun lopulla.

Mitä koulutuksesta on jäänyt käteen? Koulutus on ollut hyvin monipuolinen ja erilaisia luennoitsijoita on ollut runsaasti. Kaikille ammattiryhmille on omat ryhmätapaamiset (esim. psykologeille omat) ja tämän lisäksi meidät on jaettu omiin ryhmiimme niin, että joka ryhmässä on eri ammattialojen edustajia. Moniäänistä keskustelua siis syntyy ja välillä aika kova äänistäkin keskustelua.

Kaikenkaikkiaan TTL:n kurssi on minusta ollut yksi  parhaiten rahaansa vastaavista koulutuksista, jossa olen ollut ja oppia/välineitä on tullut todella runsaasti. Tehtäviä on ollut monentyyppisiä ja ne koskevat työterveyshuollon arkea.  Koulutukseen kuuluu erilaisia kirjallisia yksilötehtäviä sekä työpaikkaselvityksen tekeminen oman ryhmän kanssa. Lisäksi on haastattelutehtäviä, ryhmätehtäviä ja luentojen kuuntelemista netistä ja livenä.

Työterveyshuollossa työskentelystä on tullut mukava ja lämmin olo ja toivon kovasti että töitä pidemmällä tähtäimellä löytyy lisää. Tällä hetkellä käyn työssä Savonlinnan työterveys ry:llä parina päivänä kuukaudessa.

Työterveyshuollon psykologipalveluita, Psyykkistä valmennusta ja työnohjausta saat varaamalla ajan puhelimella tai sähköpostilla. Käy siis katsomassa nettisivuni ja jos sinulle jää kysyttävää ole yhteydessä. https://mielenkaari.com/

Linkki työterveyslaitoksen sivuille: https://www.ttl.fi/tietoa-meista/yhteystiedot

Työterveyspsykologi kertoo pitkittyneen stressin merkit - Hyvä fiilis -  Ilta-Sanomat