Työhuone tiedepuiston yhteisöllisessä ympäristössä!

Kotona tehty työ on ihanaa jonkin aikaa. Yritystoimintani alkoi 2016 ja oli aluksi osa-aikaista. Tein ammatinharjoittajana työtä noin yhden päivän viikossa. 2018 tuli mahdollisuus heittäytyä täysillä ammatinharjoittajuuteen. Pitkään tein toimistotyöt kotoa käsin. Nyt kuitenkin työhuone tiedepuistolla on ollut valtava kehitysaskel työhyvinvointiin!

Pitkään tein kirjalliset työt (= laskutus, kirjanpito, mainonta, kilpailutukset, luvat/turvallisuusdokumentit, www-sivut, toiminnan ideointi, tietyt kirjalliset asiakastyöt, opiskelut jne.) kotona. Aluksi ja asunnon ollessa omakotitalo tämä ei aiheuttanut ongelmia. Myöhemmin, kun tila jossa asuin pieneni, tilanne muuttui. Viimeinen vuosi yhdessä yritysasioiden kanssa makuuhuoneessa alkoi jo tuntua todella ahdistavalta 🙂 Herätessa oli silmien edessä heti työpöytä, tietokone ja tulostin.

Työpsykologina osaan siinä määrin analysoida omaa vointiani, että totesin tilanteen olevan menossa huonoon suuntaan. Tuli siis aika miettiä, mistä työhuone kaikille tavaroille ja kirjallisille töille sekä asiakaskäynneille.

Erilaisia huoneita kävin katsomassa useampia. Myös netissä katsellen sai kuvaa tarjonnasta sillä hetkellä. Lopulta työhuone tiedepuistolla oli monestakin syystä paras vaihtoehto juuri minulle. Tiedepuisto antaa mahdollisuuden yhteisölliseen toimintaan Louhelan Woiman kautta. Se on tämän lisäksi keskeisellä paikalla ja tilat ovat kauniit, sekä innovatiiviset. Erilaisia kokoushuoneita on runsaasti tarjolla kun tarvitaan (ja osa niistä vuokralla olijoille ilmaisia). Kaiken lisäksi ravintolassa on tarjolla maittavaa ruokaa, kun tulee nälkä tai ei ole omia eväitä mukana!

En ole ainakaan vielä katunut. Päin vastoin olen huomannut, että oma olotila lähti kohentumaan hetimiten, kun työpöytä muutti pois kotioloista! Tämä vaihdos olisikin pitänyt tehdä heti yrittäjyyden alettua, mutta nyt ainakin olen yhden kokemuksen viisaampana.

businessjoensuu

(Työhuone Tiedepuisto)